EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı



Değerli öğrencilerimiz,

Tarsus Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne hoş geldiniz !

Fizyoterapistlik mesleği dünyada yüzyılı aşkın bir süredir var olan, Türkiye’de ise 1961 yılında temelleri atılmış olan bir meslektir.  Hastalık, yaralanma, yaşlanma, doğuştan veya sonradan kazanılan engel durumlarında, bireylerin hareket ve fonksiyonel becerilerini iyileştiren, bağımsızlıklarını yeniden kazanmalarını sağlayan; sağlıklı bireylerin ise sağlıklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayan sağlık profesyonellerine Fizyoterapist denir.  Fizyoterapistliğin temeli, hareketin ve fonksiyonun nasıl gerçekleştiğini ve hareketin vücut sistemleri ile olan bağlantısını anlayabilmektir.

Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde sizlere eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü olarak önceliğimiz, bulunduğu çağın ve toplumun sağlık sorunlarını bilen, etik değerlere saygılı, teknolojide yaşanan gelişmelere ve sağlık sektörünün artan ihtiyaçlarına cevap verebilecek fizyoterapistler yetiştirmektir.

Bölümümüzde eğitim dili Türkçe'dir. Bölümümüz, öğrencileriminizin akademik dersler ile elde edeceği temel bilgi ve becerilerini seçmeli dersler ile destekleyerek; akademik iletişim becerilerine sahip, çok yönlü, donanımlı fizyoterapistler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.  Öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre seçebilecekleri hem fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili hem de sanat, sosyal bilimler ve teknik bilimler ile ilgili çok sayıda seçmeli dersimiz bulunmaktadır.

Mezunlarımız,  koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyona yönelik özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, üniversite ya da devlet hastanelerinde, termal kaplıca rehabilitasyon merkezlerinde veya spor kulüplerinde istihdam edilebilirler. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programı mezunlarımızın sağlıklı yaşam & egzersiz danışma merkezi, yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi veya özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurma olanakları bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra akademik kadromuz oldukça genç ve Türkiye'deki saygın ve köklü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon okullarından mezun öğretim üyelerinden oluşmaktadır.  Hızla gelişen bir şekilde bölümümüzün teknolojik imkanlarını ve laboratuvar olanaklarını geliştirmeye yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir

Siz değerli öğrencilerimizi gerek akademik, gerek profesyonel yaşantınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve beceriler ile donatmak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için her türlü desteğe hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  
                                                                                                                                                             Dr. Öğretim Üyesi Fatma Kübra Çekok
                                                                                                                                                             Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı